Βιογραφικό

     Η ιατρός Μαρία Καλαμπόγια-Πολυχρόνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο Δάφνης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012, με βαθμό πτυχίου 8,08. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Γ.Ν. Σύρου και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014.

 

     Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στη Μ.Ε.Ν.Ν. του Γ.Ν. Αθηνών «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα», στην Παιδιατρική Κλινική του «Σισμανόγλειου» Γ.Ν. Κομοτηνής και στην Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Π.&Α. Κυριακού», από όπου και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας το Νοέμβριο του 2019.

 

     Έχει εκπαιδευτεί επίσης στην Υποστήριξη της Ζωής του Νεογνού (Neonatal Life Support) και στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (Cardiopulmonary Resuscitation with Automated External Defribillation BLS/AED.)

 

     Έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης Παιδίατρος στην Ευρωκλινική Παίδων και το Metropolitan Hospital.

 

     Από το Μάιο του 2020 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Ν. Κόσμου, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2020 συνεργάζεται με την Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική «Γαία».

 

     Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραμένει διαρκώς ενήμερη για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.